| Enerji Bakanı Güler: 'Türkiye'de enerji sektörü ekonomik kriz dinlemez' |
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye’de enerji sektörünün ekonomik kriz dinlemediğini belirterek, “Türkiye’deki yatırımlarda, Dünya Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası yavaş davranıyor. Türkiye’nin enerji tüketimi yüzde 8.5 artarken, Avrupa’nın tüketimi yüzde 1 artıyor. Türkiye’de enerji tüketimi bu kadar hızlı seyrederken, bize diğer ülkelerle aynı davranmasınlar, aksi takdirde başka kaynak buluruz” dedi.
Güler, “Güneş ve rüzgar enerjisinde dünyada en dinamik ülkelerin başında geliyoruz. Dünyada enerji tüketiminde Çin’den sonra ikinciyiz, yatırımda birinciyiz” dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, enerji sektörünün ekonomik kriz dinlemediğini belirterek, “Türkiye’deki yatırımlarda, Dünya Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası yavaş davranıyor. Türkiye’nin enerji tüketimi yüzde 8.5 artarken, Avrupa’nın tüketimi yüzde 1 artıyor. Türkiye’de enerji tüketimi bu kadar hızlı seyrederken, bize diğer ülkelerle aynı davranmasınlar, aksi takdirde başka kaynak buluruz” dedi.
Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın düzenlediği “Yenilenebilir Enerjide Fırsat ve Beklentiler” konulu konferansta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yeni sezona çok daha kararlı başlayacaklarını ifade etti. Jeotermal potansiyelde Avrupa birincisiyiz Yapılan su yatırımlarının 30 milyar doları geçtiğini ve bin 600 proje geliştirdiklerini ifade eden Güler, bu yatırımların yüzde 80’inin yenilenebilir enerji konusunda yapıldığını kaydetti. Yapılan enerji yatırımlarını anlatan Güler şöyle konuştu: EN-VER projesiyle yüzde 80 tasarruf ettik Enerji verimliliğinin önemine dikkat çeken Güler, yaşam kalitesinden ödün vermeden, enerjiden tasarruf edilebileceğini belirtti. Bu anlamda En-Ver (Enerji Verimlilik) Projesini başlattıklarını duyuran Güler, “Verimli ampuller ürettik ve yüzde 80 tasarruf ettik. Bu ampulleri tüm Türkiye kullansa, iki Keban Barajı karımız olur” diye konuştu. |
| < Önceki | Sonraki > |
|---|

