Üretim süreçlerine teknoloji ve uzmanlığı katmadan yarınlara ulaşmak mümkün değil

Termotek Ltd. Şti. Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Nilüfer Baytar:

 

Türkiye’de ehliyetli-ehliyetsiz aklına esen herkesin firma açabildiğine, fakat işletmeleri yarınlara taşımak için bundan çok daha fazlasına ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Termotek Ltd. Şti. Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Nilüfer Baytar, “Üretim süreçlerine, bilgiyi, teknolojiyi, uzmanlığı katmadan kurumsallaşmayı önemsemeden, nasıl olsa yaparım, ne iş olsa yaparım mantığı ile işletmeleri yarınlara taşımak ve rekabetçi yapmak olmayacak duaya amin demek gibidir” dedi.

 

İkitelli OSB’de 2003 yılında kurulan Termotek Taşıyıcı Bant ve Kayış San. Tic. Ltd. Şti, endüstriyel kayışlar ve konveyör bantlar alanında, kendi atölyesi ve uzman personeli ile faaliyetlerine devam ediyor. Endüstriyel bantlar ve konveyör bantlar konusunda Avrupa’nın önde gelen markalarını ithal edip kendi atölyesinde işleyerek müşterilerine endüstriyel çözümler sunan Termotek, Türkiye pazarının yanında özellikle Ortadoğu ( Mısır, Suriye, İran) ve Türki Cumhuriyetlerine (Azerbaycan, Türkmenistan….) yaptığı ihracatlarla da dikkat çekiyor. Bölge ayrımı yapmadan Pazar paylarını genişletme çabası içinde olduklarını dile getiren Termotek’in Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Nilüfer Baytar, ‘Sınırsız Müşteri Memnuniyeti’ ilkesinden taviz vermeden, müşterileriyle beraber uzun yıllar çalışma hedefiyle faaliyetlerini sürdürdüklerini söylüyor.

“Ticari bir köprü olmak istiyoruz"
Termotek’in Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Nilüfer Baytar, “Coğrafi olarak Asya ve Avrupa arasında bir köprü olan Türkiye gibi biz de ticari olarak bir köprü olmak istiyoruz. Doğu-batı, kuzey-güney demeden bu bölgelerde yerimizi alarak globalleşen dünyada Pazar payımızı genişletmek çabasındayız” dedi.

En kalitesiz ürünü, en ucuz fiyata satma dönemi artık kapanıyor
Akıllı üretim ve teknolojik altyapısı ile tekstil, gıda, kağıt, makina..vb. sanayi sektörlerine çözümler sunduklarını söyleyen Termotek’in Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Nilüfer Baytar, “Nasıl olsa satarım düşüncesiyle en kalitesiz ürünü, en ucuz fiyata satma dönemi artık kapanıyor. İmal ettiklerimiz, pazarda bir anlam ifade etmiyorsa, kabul edilebilir bir kalite ve standart taşımıyorsa, sermaye ve emek heba ediliyor demektir” dedi.

“Nasıl olsa yaparım, ne iş olsa yaparım mantığı ile rekabetçi olmak mümkün değil"
2003 yılından itibaren stratejik ortağı olan KOSGEB ile beraber üretim-teknoloji, Ar-Ge, tanıtım-pazarlama konularında akıllı organizasyonlara imza atan Termotek’in Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Nilüfer Baytar, “Türkiye’de ehliyetli-ehliyetsiz aklına esen herkes firma açabiliyor. Fakat üretim süreçlerine, bilgiyi, teknolojiyi, uzmanlığı katmadan kurumsallaşmayı önemsemeden, nasıl olsa yaparım, ne iş olsa yaparım mantığı ile işletmeleri yarınlara taşımak ve rekabetçi yapmak olmayacak duaya amin demek gibidir” dedi.

“Müşteriyle aramızda bürokrasi yok"

Pazarlama stratejilerinin, günümüzün çetin rekabet koşullarında en az hizmet ve ürün kalitesi kadar güçlü olması gerektiğini söyleyen Baytar, “Pazarlamada insan faktörü öne çıkıyor. Bizim için müşteri memnuniyeti çok önemli. Çünkü başarı, satışın bir kerelik değil sürekli olmasıdır. Bu arada elbette klasik pazarlama stratejilerini; fuar katılımları, dergi reklamları, katalog dağıtımlarını da yapıyoruz ancak profesyonel olarak hizmet verirken amatör ruhumuzu da yitirmeden sürekli kendimizi geliştiriyoruz. Biz müşterilerimizle sadece bant tedarikçisi olmanın ötesinde, sıcak ve dostane ilişkiler kurmaya da özen gösteriyoruz. Kişisel iletişime de önem veriyoruz. Müşterimizle aramızda bürokrasi yok. Bize kolayca ulaşabiliyorlar, ‘müşterilerle arkadaş olmak’ düşüncesini hayata geçirerek farklılık yarattık” dedi.

 
< Önceki   Sonraki >

Sponsor Bağlantılar: