Şimdi Bosch Rexroth teknolojisi Konya Bölgesine daha organize gelecek...

Bosch Rexroth’un ana bayisi olarak 2004 yılından itibaren Konya ve civarı illere hidrolik, pnömatik, anahtar teslimi otomasyon projeleri üreten ve satış sonrası destek sağlayan Simya Hidrolik’in Konya’daki yeni binası 24 Mayıs’ta gerçekleştirilen törenle açıldı. Firma şimdi İç Anadolu’ya daha organize bir şekilde hizmet verecek.

Simya Hidrolik Ltd.Şti.’nin yeni hizmet binası 24 Mayıs Cumartesi günü, başta Bosch Rexroth Genel Müdürü Sayın Steven Young, Bosch Rexroth ekibi ve bayileri olmak üzere, Konya Sanayicileri adına Hidrokon Vinç Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, milletvekilleri, akademisyenler, Konya ve civarı illerden gelen müşteriler, sanayiciler ve basın mensuplarının katıldığı bir törenle hizmete açıldı.
2004 yılından itibaren Bosch Rexroth firmasının Ana Bayisi olarak, ana faaliyet bölgesi Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerine hidrolik, pnömatik, doğrusal hareket ve montaj teknolojileri ile elektrikli tahrik ve kontrolü teknolojisi alanlarında anahtar teslimi otomasyon projeleri üreten ve satış sonrası destek sağlayan Simya Hidrolik’in açılışında ilk sözü alan Bosch Rexroth Genel Müdürü Sayın Steven Young, konuşmasında Bosch Rexroth’un dünyadaki ve Türkiye’deki yapılanmasından ve Türkiye’deki tarihçesinden bahsettikten sonra şunları söyledi:

Bosch Rexroth Genel Müdürü Sayın Steven Young:
Türk Akışkan Gücü için yeni bir dönemin sinyali

Bosch Rexroth bugün itibariyle 37 bin metrekare alan ve 380 çalışan ile Türk sanayisine hizmet veriyor. Bursa’daki seri üretim tesislerimizin yanısıra İstanbul’daki merkezimizde sanayiye yönelik bire bir sistem çözümleri üzerine çalışıyoruz. Türkiye’deki yaptığımız bazı projeleri Galata Köprüsü, Sır barajı, Aslantaş Barajı olarak adlandırabiliriz. Türk sanayisinin geleceğine inanıyor ve yatırımlarımıza daha büyük hacimle devam ediyoruz. Sadece bu yıl Gebze ve Bursa’da toplam 60 milyon avro’luk yatırım gerçekleştiriyoruz. Bu Türk akışkan gücü için yeni bir dönemin sinyalidir. Türk sanayisi içinde dikkatle izlediğimiz Konya sanayisi önemli bir yer sahip. Çok geniş bir sektörel alanda üretim yapmakta. KOBİ’ler için Konya Türkiye’nin buluşma merkezi konumunda olup bu durum, gelecekte Avrupa’nın merkezi olma konumuna doğru ilerlemektedir. Konya sanayicisinin yarıdan fazlası ihracat yapıyor. Konya’nın başarılı bir küresel oyuncu olması için önemli bir adım atmış olmaktan mutluyuz. Konya’daki Teknopark ve Teknoloji Merkezi’nin kuruluşu sanayicilerimizin vizyonunu gözler önüne seriyor. 2003 yılında Konya bölgesine ayrı bir bayi açmaya karar verirken bu saydığım faktörlerle birlikte Konya sanayicisine olan inancımız yatıyordu. Sami bey’e verdiğimiz görev sonucu 5 yıl sonra gelinen nokta tam bir başarı öyküsüdür. Bugün Simya Hidrolik ile siz değerli katılımcılarımız arasında bu sinerjinin yakalandığını görüyoruz.
Bosch Rexroth’un Türkiye’deki geleceği Türk sanayicisinin geleceği ile doğrudan bağlantılı. Bugüne kadar yaptığımız yatırımlar bunun ispatı ve gelecekte yapacağımız yatırımların habercisi, özetle yapacak çok işimiz var. Simya Hidrolik’in açılışının Konya ve Bölge sanayisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Simya Hidrolik Genel Müdürü Sami Şahin:

Her gün bir önceki günden daha fazla çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz

Firmamız 1998 yılında ilk kurulduğunda kendimizi proje mühendisliği alanında hizmet veren bir firma olarak tanımlıyorduk. Şimdi Bosch Rexroth’un desteği ile hidrolik, pnömatik, doğrusal hareket ve montaj teknolojileri ile elektrikli tahrik ve kontrolü teknolojisi alanlarında anahtar teslimi otomasyon projeleri üreten ve satış sonrası destek sağlayan bir mühendislik firması olarak tanımlıyoruz.
2004 yılından itibaren Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan alanda Bosch Rexroth’un ana bayisi olarak faaliyet gösteriyoruz. Rexroth markasının 213 yıllık güvenilirliği ve teknolojik üstünlüğünü bölgeye taşıyarak çok sayıda projeye beraber imza attık. Bu konuma gelmemizde müşterilerimiz ile tam bir çözüm ortağı olarak çalışmaları sürdürmemiz ve üst düzeyde teknik destek sağlanmasının önemli katkısı var. Simya Hidrolik’e duyulan güvene layık olabilmek için her gün bir önceki günden daha fazla çalışmamız gerektiğinin bilinciyle ve motivasyonu ile faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Konya sanayicileri adına konuşan Hidrokon Vinç Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, “Konya sanayisi olarak Simya Hidrolik’ten beklentimiz, Bosch Rexroth’un teknolojik imkan ve üstünlüklerinin, ticari gücünün direkt olarak Konya sanayisine aktarılması. Steven Bey Almanya Genel Merkezde Konya’nın lobi faaliyetlerini maksimum oranda gerçekleştireceği sözünü verdi. Bosch Rexroth’un Türkiye’deki fabrikasındaki tedarik programlarında Konya yan sanayisinden maksimum yararlanmak için tedarik planlamasına talimat vereceklerini, ayrıca Konya sanayisinin Bosch Rexroth ürünlerinin kullanımına maksimum avantaj sağlayacak şekilde destek vereceklerini söyledi. Bu sözlerin takipçisi olacağız” dedi.

Konya Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen de konuşmasında Bosch Rexroth’un Konya’ya daha büyük yatırımlar yapması dileğini aktardı.

Konuşmaların ardından kurdela kesim töreniyle yapılan açılış sonrası verilen ikrama müteakip basın mensupları, Bosch Rexroth A.Ş. Genel Müdürü Steven Young ve Simya Hidrolik Genel Sayın Sami Şahin ile biraraya gelerek kendilerinden Bosch Rexroth’un yatırımları ve Konya’ya bakışı, Simya Hidrolik’in hedefleri ve Konya sanayisi hakkında bilgiler aldı.(Ayrıntıları Temmuz ayı Otomasyon sayımızda bulacaksınız).

Açılış sonrası Simya Hidrolik Genel Müdürü Sayın Sami Şahin ve ekibi havaalanına kadar gelerek basın mensuplarını yolcu etme nezaketinde bulundular. Bu vesile ile biz de Alternatif Yayıncılık Grubu olarak Bosch Rextroth’u ve Simya Hidrolik’i bu yatırımdan dolayı kutluyor, Türk sanayisinin gelişimi için hayırlı olmasını diliyoruz.

 
< Önceki   Sonraki >

Sponsor Bağlantılar