Sektörel firmalara küçük reklam bütçesiyle büyük sonuçlar

ST. Sac İşleme Teknolojileri - 20 Ocak 2010

Artık reel sektörde birçok firmanın yöneticisi, “Benim reklama ihtiyacım yok” söyleminden vazgeçmiş gibi görünüyor.
Son 5 yıldır bu söylem yerini, “Reklam bütçem yok ya da yurtdışı bu yıl bütçe vermedi” gibi bahanelere bıraktı!
Bu arkasına sığınılan bahanelere rağmen şirket yöneticilerinin değişen bakış açılarından son derece umutluyum.
Bu yeni söylemden şunu anlıyorum; “Reklamın gücüne inanıyorum, bütçem olsa bu güçten mutlaka yararlanırdım” demeye getiriliyor galiba!

Bu ciddi bir gelişme

İşine yatırım yapma konusunda ‘reklamı’ öncelikli görmemenin yapılabilecek en hayatı hatalardan biri olduğunu, birçok şirket patronu yaşayarak öğrendi.
Ama olsun, değişen bu bakış açısı birçok sorunun çözümüne kaynak olabilir diye düşünüyorum.
Bu sürecin bir sonraki adımı, “reklam bütçem yok” yerine “reklam bütçem sınırlı” olacak..
Yani küçük reklam bütçeleriyle daha çok tanıtım yapabilmenin yolları araştırılacak.

Bu 4 web yayınına dikkat!
 
İşte buradan hareketle Alternatif Yayın Grubu son 3 yılda, reel sektör firmalarının daha küçük bütçelerle daha çok tanıtım yapabilmelerine olanak sağlayacak yatırımlarda bulundu.
Tamamen ücretsiz olarak hizmet veren İş Dünyası.net’in ardından şimdi de reel sektörün televizyonu olan Sektörel Tanıtım TV.com’un web yayını başladı.
Haber sitesi olan Haber Ortak.com ve makina imalatçıları kataloğu olan Makinabul.com ile birlikte, bu 4 web yayını her gün 100 binden fazla okunuyor ve izleniyor.
Bu 4 yayının içeriğinde magazin, oyun, forum gibi konular bulunmadığı için tüm ziyaretçiler iş dünyasından oluşuyor.

Küçük bir reklam bütçesiyle deneyin

HaberOrtak.com, İşdünyası.net, Makinabul.com ve SektörelTanıtımTV.com…
Bu 4 tane web yayınında aynı anda reklamlarınızı (rotasyonlu) yayınlatsanız bile, günlük 15 TL ödemezsiniz!
Size çok iddialı bir şey daha yazayım. Alternatif Yayın Grubu yukarıda isimlerini belirttiğim bu 4 web yayını ve yine tamamı endüstriye yönelik 10 dergisiyle iş dünyasında çok ciddi bir iletişim gücüne sahip...
Burada önemli olan “Benim reklam bütçem yok” yerine; sınırlı reklam bütçemle, birlikte neler yapabiliriz?” diyebilmek!
Şimdi dönem, küçük reklam bütçeleriyle çok yere ulaşabilme dönemi.
Alternatif Yayın Grubu bunu size sağlıyor.

 
< Önceki   Sonraki >
 

Recep Akbayrak

Sektörel yayınlar kaç adet basılıyor

ST. Otomasyon - 1 Mart 2010

Dünyada kaç adet sektörel yayın olduğunu bilmek mümkün değil.
Gelişmiş ülkelerde bu rakamın yüksek olması gayet doğal.
Yayın yaptıkları sektörlerin gelişimine olan katkıları asla tartışılmaz olan sektörel yayınların en çok tartışılan yanları, baskı sayıları ve okunma oranları!

 

Halefşan Sümen

Otomasyonda bu yıl

ST. Otomasyon - 1 Mart 2010

Global krizin otomasyon sektöründeki etkileri yavaş yavaş belli olmaya başladı. Hazırlanan raporlardan alt sektörleri görebiliyoruz. 2009 yılında en büyük düşüş PLC pazarında yaşanmış. Sektör 2008’e kıyasla %20 civarında küçülmüş.