Sektörel yayınlar kaç adet basılıyor

ST. Otomasyon - 1 Mart 2010

 

Dünyada kaç adet sektörel yayın olduğunu bilmek mümkün değil.
Gelişmiş ülkelerde bu rakamın yüksek olması gayet doğal.
Yayın yaptıkları sektörlerin gelişimine olan katkıları asla tartışılmaz olan sektörel yayınların en çok tartışılan yanları, baskı sayıları ve okunma oranları!
Dijital baskı teknolojisinin gelişimiyle 50 adetten başlayabilen ve (benim bildiğim) 40 bin adet baskı sayısına kadar ulaşan sektörel yayınlar var.
Evet, yukarıdaki ‘50’ sayısını yanlışlıkla yazmadım! Ne yazık ki artık 50 adet basılan ve sadece reklam verenlere fatura ile birlikte gönderilen dergiler var!

Nasıl anlaşılır

Reklam verenleri kandırmak amacını taşıyan bu dergiler daha fazla yayılmadan sektörü bilgilendirmekte yarar olduğunu düşünüyorum.
Bu dergilerin en belirgin özellikleri iç sayfaları. Çok kalın kağıda dijital baskı sorun olacağı için kapak sayfaları matbaada basılır ve iç sayfalar dijital kopya yapılır!
Dijital baskı bildiğiniz bilgisayar çıktısı olduğu için renkler matbaa baskısından daha soluk ve resimlerdeki detaylar daha belirsizdir.
Kağıt, boyayı emmediği için bir sayfayı elinizle kırıştırdığınızda boyanın sayfadan silinmeye (dökülmeye) başladığını görürsünüz.
Bir diğer yöntem de reklam verdiğiniz yayınlardan fazla dergi istemektir. Reklamınızın yer aldığı sayılardan ''müşterilerinize göndermek için'' (ücretsiz olarak) fazla dergi istemenizde hiçbir mahsur yoktur. Baskı sayısı sınırlı olmayan dergiler bu isteğinize asla ‘hayır’ demeyecektir. 
Bu sorun reklam verenlerin sorunu olduğu kadar işini düzgün yapan sektörel yayınların da sorunudur. Biraz dikkat her şeyi çözer!
Saygılarımla.

 
< Önceki   Sonraki >
 

Recep Akbayrak

Enerji yatırımlarında ticari kaygı

ST. Elektrik - Enerji - 25 Ağustos 2010

Enerji, dünyanın sorunu olduğu kadar Türkiye’nin de sorunu.
Bir yanda kaynaklar hızla tükeniyor, diğer yanda enerjiye olan talep sürekli artıyor.
Müşterisi hazır olan bu pazara girmek hemen her şirketin iştahını kabartıyor ama ciddi kaygılar da var.

 

Halefşan Sümen

Bursa'dan iz bırakanlar

ST. Elektrik - Enerji - 25 Ağustos 2010

Yaz gelince Alternatif Yayın Grubu olarak Anadolu turnesine çıkarız. Çeşitli illerdeki partnerlerimizi ziyaret etmemiz, potansiyel müşterilerimiz ile tanışmamız bize büyük mutluluk verir. Hem sektörümüzün nabzını dinler, hem yepyeni dostlar ediniriz.